Absinthe La Corneille verte
Výroba tohoto výjimečného absintu začala v roce 2017 macerací bylin a koření, které jsou typické pro absintové výrobky.
Výroba tohoto výjimečného absintu začala v roce 2017 macerací bylin a koření, které jsou typické pro absintové výrobky v jemném obilném lihu. Následovala velmi pomalá destilace a několika leté uložení surového absintového destilátu v nerezové nádobě. Krásně odpočíval do konce roku 2022.
Anýz, koriandr, fenykl, pelyněk, pepřové kuličky, heřmánek, máta, badyán a další byliny a koření v následné maceraci v absintu tvoří neopakovatelnou směs, která vybudí všechny smyslové buňky do pozoru. Některé složky tohoto výjimečného absintu jsme dovezli z Thajska. Právě tyto thajské složky jsou v konečné chuti dominující.
Barva: zlatavě nahnědlá.
Vůně: svěží anýzová, cítíme aromatický badyán, na konci pomeranč.
Chuť nezředěného absintu není lihová, i když 65 % alkoholu svádí k tomuto závěru. Pocítíme velmi příjemnou temnou chuť směsi surovin. Díky vystaření, pocítíte sametovou hebkost s příjemným anýzovým závěrem.
Při klasickém rituálu vzniká, díky anýzovým silicím, silný zákal medové barvy… a teď se rozjedou všechny vůně. První je med, anýz a ??????. Takto připravený absint zavoní v celé místnosti. Chuť je nasládlá s velmi příjemnými tóny.
Mohlo by vás také zajímat